Les Oiseaux Bleus

Geeft vleugels aan de hoop

Johan Taal
Wat is uw functie in het bestuur?
Ik mag de rol van voorzitter van het Bestuur van de Stichting Les Oiseaux Bleus vervullen.
Wat motiveert u zich in te zetten voor Les Oiseaux Bleus en hoe bent u betrokken geraakt met de activiteiten van Les Oiseaux Bleus?
In 1991, tijdens een studiereis georganiseerd door de kinderarts Piet van der Straaten voor mensen uit het Delftse onderwijs, in aanraking gekomen met de mensen uit de regio Le Kef. Aantekeningen uit mijn dagboek:
15-10-1991 "Een schokkende ervaring voor mij is de "stille" afwezigheid van gehandicapte leerlingen op de scholen die wij bezoeken. Waar zijn ze? Hoe brengen zij de dag door? Hoe ziet hun toekomst eruit?"
15-10-2002 "Na een indrukwekkende minuut stilte, vanwege de begrafenis van Prins Claus, knipt de directeur Sociale Zaken, in aanwezigheid van Lofti, Sabri, Ans, Astrid, John en Paul, het officiële lint door. De eerste fase van El Wifek is een feit!!"
Welke opleiding of (praktijk)ervaring heeft u gehad om bestuurder te kunnen zijn?
In het dagelijks leven ben ik werkzaam als directeur van "RESPONZ Passend antwoord op speciaal onderwijsvragen" (zijnde de drie scholen: Tyltylcentrum De Witte Vogel, De Keerkring en de Maurice Maeterlinckschool).
Heeft uw (dagelijks)werk raakvlakken (gehad) met projecten die uitgevoerd zijn/worden door Les Oiseaux Bleus?
Werken in het onderwijs op verschillende scholen heb ik altijd gecombineerd met studie. Na de studie orthopedagogiek maakte ik de keus voor management.
Wat zou u (aspirant) vrijwilligers willen meegeven als advies, motivatie of ervaring t.a.v. de (gerealiseerde) projecten?
Advies "geef onvoorwaardelijk het beste van jezelf om het beste in anderen tot ontwikkeling te brengen!"

© 2013 Les Oiseaux Bleus Contact Me