Les Oiseaux Bleus

Geeft vleugels aan de hoop

Astrid van der Helm
Wat is uw functie binnen de stichting
Mijn functie binnen de stichting is assistent project coördinatie. Betreffende het project in Le Kef, Tunesië, houd ik mij voornamelijk bezig met de werkzaamheden (t.a.v. leerlingen en personeel) binnen de school / Centrum 'El Wifek'.
Wat motiveert u zich in te zetten voor ' Les Oiseaux Bleus'?
Op het gebied van de doelgroep 'meervoudig gehandicapte leerlingen' hebben wij al veel kennis/ ervaringen vergaard en deze wil ik graag delen met anderen. Toen de vraag uit Tunesië kwam of wij daarbij wilden helpen, wilde ik daar graag mijn steentje aan bijdragen.
Hoe bent u betrokken geraakt met de activiteiten van 'Les Oiseaux Bleus'?
In maart 1997 kwamen drie personeelsleden van de school 'El Wifek ' in Le Kef uit Tunesië, bij ons op school stage lopen. Mijn collega Ans Kool vroeg of er mensen waren die daarbij wilden helpen. Zodoende ben ik erbij betrokken geraakt.
Heeft u (dagelijks) werk raakvlakken met projecten die uitgevoerd worden door 'Les Oiseaux Bleus'?
Ik ben werkzaam als onderwijsbegeleidster op de Maurice Maeterlinckschool in Delft; een school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke of meervoudige handicap of langdurig zieke leerlingen. Ik heb dus dagelijks te maken met de doelgroep waar we momenteel voor en mee werken in Le Kef, Tunesië.
Wat zou u (aspirant) vrijwilligers willen meegeven als advies, motivatie of ervaring t.a.v. de (gerealiseerde) projecten?
"Laat je hart spreken, dan voelen we bij elkaar de warmte, het respect en zijn er geen grenzen. Natuurlijk zijn er verschillen, dat is mooi en uniek. En we kunnen zo veel van elkaar leren. Wees onbevooroordeeld!"

© 2013 Les Oiseaux Bleus Contact Me