Les Oiseaux Bleus

Geeft vleugels aan de hoop

Verslag zomerkamp 2012

Op zaterdag 30 juni 2012 vertrokken we met een groep van ca. 19 jongeren twee weken naar Tunesië om daar een geweldig zomerkamp te organiseren voor meervoudig gehandicapte weeskinderen.

lees verder

Een radioploeg voor een intervieuw

Wat heel leuk is om alvast te noemen, is dat we publiciteit hebben gehad voordat de kinderen aankwamen

lees verder

al weer op de helft

Het is vandaag zaterdag dus we zijn nu op de helft. We hebben alweer een tijdje niets meer van ons laten horen. Dus hier is dan weer een verslagje.

lees verder

Dinsdag

Alweer een dag voorbij en wat gaat de tijd toch snel hier. Vandaag hadden we een leuke planning. In Bizerte, een stadje even verderop, gingen we lekker ons geld uitgeven.

lees verder

Nu wel iedereen in de bus

Maandag was een spannende dag. Na het ontbijt om 9:00 gingen we met de bus naar het weeshuis (gelukkig was nu wel iedereen aanwezig in de bus).

lees verder

Eerste bericht

Hier ons eerst bericht uit Tunesië. Het is gelijk gelukt om internet te krijgen op de jeugdherberg. Gisteren hebben we om 08.45 uur verzameld op Schiphol. Daar was het al een feest om elkaar weer te zien, vooral omdat we weten dat we een super tijd met elkaar gaan hebben.

lees verder

Verslag tweede week

Koetsjes:
Normaal ga je met deze koetsjes wanneer je net getrouwd bent. Nu mochten de kinderen met de koetsjes en wij mochten met ze mee.

lees verder

Inzet met passie over grenzen heen Werkbezoek Tunesië


Half juni reizen Ans Kool-Ruis, Paul van der Velden en John. van der Linden naar Tunesië. Het is er veilig genoeg na de revolutie in het land dit voorjaar. Als bestuursleden van de stichting Les Oiseaux Bleus gaan zij de voortgang van meerdere projecten bekijken en houden ze de nodige gesprekken en bezoeken voor het zomerkamp van dit jaar voor meervoudig gehandicapte kinderen. John van der Linden schrijft elke dag zijn belevenissen op.lees verder

Hoe het hier in Tuneise gaat

Langzaam aan heft iedereen zijn plekje gevonden met zijn of haar kinderen. Hier en daar zijn er nog wat wisselingen geweest met de kamerindeling maar nu is alles 'gesettled'.

lees verder

We hebben internet!

We hebben internet !!
De kinderen zijn er alweer 2,5 dag en even voor jullie beeldvorming:

Eindelijk is het dan zover ! 

lees verder

Telefonisch verslag disndag

Na een goede vlucht blijk bij aankomst dat er 5 koffers weg waren. 3 met materiaal zoals luiers. En de koffer van Brian en Miranda. Na een half uur bij de bagageband staan wachten hebben ze toch besloten weg te gaan en werden hartelijk ontvangen door een leuke groep Tunesiërs.

lees verder

Vandaag was het een bijzondere dag.

Terwijl de andere doorgingen met werken in het weeshuis gingen twee van ons, Lorette en ik, een dagje naar het strand met 8 kinderen. Dit was heel leuk. Lekker zwemmen, samen op het strand wat drinken en eten en dan weer het water in.

lees verder

Maandag

Vandaag was het echter weer vroeg opstaan omdat we om 8 uur opgehaald werden door de bus. Zoals elke ochtend hebben een aantal personen

lees verder

Dag Kef

Vrijdag 16 juli
Vandaag is het zover dat wij het centrum El Wifek in El Kef moeten verlaten. Voor sommige is dit een opluchting aangezien de afgelopen twee dagen het water was afgesloten en de grondwaterpomp het begeven heeft.

lees verder

woensdag

Lieve lezers van ons gastenboek. Hier volgt een kort bericht vanuit Kef.
Maandagochtend hebben we een bewogen afscheid van de kinderen beleefd.

lees verder

Dag van de Beer

Laatste keer zwemmen.. laatste lunch, bonte middag en natuurlijk voetbal kijken.

lees verder

vrijdag

Vandaag stond de aap centraal, deze is gepresenteerd met een klein toneelstukje bij het ontbijt. Na het ontbijt zijn we zoals (bijna) elke ochtend naar het strand geweest.

lees verder

Een feestje naar mijn hart

Gister hebben we na de siësta lekker met de kinderen geknutseld, zo hebben alle kinderen nu een eigen sokpop en waren vele snoetjes vrolijk gekleurd van de schmink.

lees verder

De vuuzuzela is er niets bij

Nu we een paar dagen met de kinderen aan de slag zijn is het nieuwe eraf, het dagprogramma is bekend en de kinderen worden minder verlegen. Het dagprogramma is gister iets aangepast zodat we met de hele groep naar het voetbal konden kijken.

lees verder

THEMA van vandaag: Schaap

Vandaag is het de 1e volle dag van het kinderkamp. Kenmerkend aan de ochtend was dat de “gasten” die zelfstandig konden aankleden en verzorgen, ook heel erg vroeg op stonden.

lees verder

Maandag

Na een paar dagen rust is het vandaag eindelijk zo ver. Vandaag komen de kinderen !!!!!

lees verder

zondag

De stilte voor de storm.
We lopen... we horen alleen onze eigen voetstappen.

lees verder

Vroeg vertrekken op weg naar Brussel

We verzamelden om 9:00 waarna we als groep hebben ingecheckt. Om 11:45 was het boarden en na 1 uur in het vliegtuig te hebben gewacht zijn we opgestegen.

lees verder

Donderdag

Sommige kinderen hadden al sinds gisteravond door wat er vandaag zou gebeuren en waren daardoor wat van slag. Door de spanning waren sommigen nogal vroeg wakker.

lees verder

Woensdag

Aangekomen op het strand doken we voor de laatste keer met z’n allen in het koude zeewater.Agim ging eerder terug naar de jeugdherberg, want deze school ging met haar kinderen nog even de markt op om souvenirs te kopen.

lees verder

Zaterdag

Het was in de bus al erg gezellig met muziek en zang zelf ook met dans. onderweg keken we onze ogen uit hoeveel menzen over straat liepen.

lees verder

Woensdag

Daar aangekomen, alle kinderen gedragen en begeleid naar zee. De kinderen vonden het geweldig, al durfde niet iedereen meteen de zee in.

lees verder

Dinsdag

Na vanochtend de dag vroeg te zijn begonnen met een frisse duik in zee, zijn we gestart met de voorbereidingen voor het kinderkamp. De kamerindeling is gemaakt en de boodschappen gedaan.

lees verder

Maandag

De hele ochtend mocht iedereen iets voor zichzelf doen.

lees verder

Zondag

Na deze rondleiding hebben we wat gedronken met heerlijke cake en zijn we begonnen met het bespreken van het kamp.

lees verder

Zaterdag

Op Sidi Thabet was een verrassing voor de groep gepland en het was maar goed dat Ans niets had verklapt, want we hadden nooit geraden dat het om een receptie ging.

lees verder

Vrijdag

Dus iedereen aan de slag met een mengsel van terpetine chloor en water. Hier en daar warden nog wat dingen bijgewerkt. In de middag werd nog gezorgd voor wat lekkers ter ere van de afsluiting, voor iedereen in het weeshuis. Dit waren 150 ijsjes.
 


lees verder

Donderdag


We begonnen de dag met een dansje.

Vandaag was het 43 graden!

lees verder

Woensdag

Today I awoke late because I was very tired. Also the bus came early this morning. Everyone brought clean clothes for the early evening in the Medina of Tunis.-

lees verder

Dinsdag

De warmte heeft nu echt zijn tol geeist, verschillende leden van onze groep zijn erdoor geveld. Op zich is dit nu nog niet zo erg, maar aangezien wij maar 1 WC tot onze beschikking hadden werd het al drukker en drukker bij het toilet.

lees verder

Maandag

In de grote zaal zijn we begonnen met de grote muurschildering, die echt geweldig mooi wordt. De muren en kozijnen moeten daar opnieuw worden geverfd.

lees verder

Zondag

Rond 8.15uur was de bus er en gingen we naar het weeshuis. Bij aankomst stond daar een jongen, die vorig jaar mee was met het kinderkamp, ons vrolijk te begroeten.


lees verder

Zaterdag

In Tunis werden we na een prettige vlucht hartelijk ontvangen door aan ons bekende Tunesiers. Na een korte rit in de bus kwamen we aan bij onze slaapplek.

lees verder

Het is bijna zo ver

Na een hoop geworstel met bagage (hoe krijg je al je slippers, badpakken en korte broeken in je koffer zonder dat het toegestane gewicht wordt overschreden?) staan we morgenochtend om 9.00uur op Schiphol.

lees verder

Nog 1 keer knallen, en dan...

Woensdagochtend begon voor ons weer zoals elke ochtend begon. Eén van onze kinderen is als eerste wakker, blijft netjes rustig liggen totdat de wekker af is gegaan en zijn de begeleiders er dan nog niet uit, dan is naar het schijnt onder de voeten kietelen van de duidelijk nog niet uitgeslapen persoon de enige oplossing om ervoor te zorgen dat die wél wakker wordt.

lees verder

De tijd van je leven!

Maandag 04-08-'08
Eerst weer naar de zee, en na de siësta waren we uitgenodigd voor een receptie.

lees verder

Het feest kan beginnen!

Afgelopen dinsdag kwamen de kinderen aan om 16.30. We hadden een groot feest met muziek, limonade en koekjes. Toen iedereen er dan uiteindelijk was zijn we heerlijk gaan eten. Iedereen was doodop dus ze lagen zonder moeite zo in bed.

lees verder

Verslag van onze belevenissen uit Tunesie!

Vandaag hebben we de animatiedag voor Sidi Thabet( een centrum voor meervoudig gehandicapte weeskinderen) voorbereid. We zijn in twee groepen gesplitst, de toneelgroep en de spelletjesgroep. In de toneelgroep zijn we gaan brainstormen over welk verhaal we konden naspelen.

lees verder

Eerste berichten vanuit Tunesie

Drie dagen geleden zijn wij begonnen aan ons avontuur. In slechts drie uur vliegen kwamen we aan in Tunis. Daar stonden Sabri, Mustapha en zijn vrouw, Lotfi en Ziëd op ons te wachten. Zij verwelkomden ons in hun land.

lees verder

And then it was over . . . . .

De 3 weken zijn voorbij gevlogen. De kinderen zijn gisteren vertrokken en dat ging traditiegetrouw met veel tranen.

lees verder

Animatiemiddag in theaterzaal en Tom z'n kakkerlak

Na maandag met veel gejuich op het strand te zijn aangekomen, was het moeilijk om alle kinderen te weerhouden om met kleren en al direct de zee in te rennen.

lees verder

Kinderkamp in volle vaart

De kinderen zijn hier nu vijf dagen en ze hebben het fantastisch naar hun zin. Sommige van hen hadden nog nooit eerder de zee gezien en ze zijn er nu helemaal gek van.

lees verder

Kinderen arriveren

Afgelopen dinsdag was het dan zo ver!! Rond twaalf uur zouden de eerste kinderen arriveren . . . . niet veel later werd dit drie uur. Tot overmaat van ramp kregen we ook nog te horen dat een groep kinderen niet kon komen.

lees verder

Van Kef naar Bizerte

Helaas, op het water konden we lang wachten. Ondertussen gingen de werkzaamheden op het centrum gewoon door.

lees verder

De eerste paar dagen

Een avond voor de dag van vertrek: We verzamelen toch om 9 uur op schiphol in plaats van half 10. Een dag later staat iedereen fris en fruitig gedoucht en wel op schiphol. Nog niet wetend wanneer de volgende keer douchen zal zijn. Zoals altijd met vliegen, konden we rustig aan doen, want we vertrokken te laat. Dus voldoende tijd om taxfree te shoppen!

lees verder

De spanning stijgt!

Ik schrijf dit stukje 3 dagen voordat we weggaan en voel de kriebels in m’n buik.
Alhoewel we een goede voorbereiding hebben gehad blijft het spannend. Ik ga nu voor de derde keer mee maar de laatste keer was alweer 7 jaar geleden.

lees verder

Het gaat om duurzaamheid

‘Ik heb het zaterdag weer beleefd tijdens de reünie: deze jongeren hebben een enorme compassie met de kinderen in Tunesië. Ze willen de kinderen die in zo’n moeilijke achterstandssituatie leven, iets geven, iets voor ze betekenen. Dat is het geven. Het ontvangen zit in wat er in de groep gebeurt. lees verder

Missie in Tunesie

Herinneringen die beiden hebben meegebracht van hun ‘missie’ in Tunesië. Twee weken lang trokken Hugo Venhorst (25) uit Almelo en Miriam de Graaff uit Hengelo, alsmede Mieke Koster (18) uit Almelo en Jorien Sissing (18) uit Hengelo, allen lid van Het Apostolisch Genootschap, op met 56 meervoudig gehandicapte kinderen uit Tunesië. lees verder

Geen droom meer

Dit jaar viert de Stichting Les Oiseaux Bleus feest! De bouw van het centrum El Wifek ('door samenwerking sterk') is voltooid. Door vele Tunesiërs en Nederlanders is hierin samengewerkt. Ook door apostolische jongeren als activiteit in de zomerprojecten. Dit jaar vieren we tevens het tiende jaar van dit jongerenproject! Op 3 mei is het centrum feestelijk geopend! De droom is werkelijkheid geworden!
lees verder

'Iedereen heeft het recht zichzelf te zijn'

Johan Taal, directeur Maurice Maeterlinckschool: "Een droom is werkelijkheid geworden, zo voelt het echt. Komende woensdag wordt in Tunesië het centrum El Wifek geopend, een school voor gehandicapte kinderen. Daar hebben we vijftien jaar aan gewerkt. lees verder

Brief Mustapha Aloui

Wanneer de mens een droom heeft, dan maakt hij er werk van en wanneer zijn droom hem wordt ontnomen, dan wordt hij een wanhopige. Ongetwijfeld hebben veel mensen mooie dromen, doch slechts enkele geven zich volkomen om hun droom tot werkelijkheid te maken. lees verder

KONINKLIJKE AANDACHT

Op woensdag 7 september werd de ambassadeur van Tunesië, mevrouw Aoui, ontvangen door onze koningin. Dit is een traditie als een ambassadeur na zijn of haar werktermijn vertrekt uit Nederland. Enkele weken voor die dag ontving ‘madame J.W. Kool-Ruis’ van de Tunesische ambassade een uitnodiging om bij de afscheidsbijeenkomst aanwezig te zijn.lees verder

Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien

Op 24 juli 2004 was het zover. Na maanden van voorbereiding gingen we met een groep van twintig jongeren op weg naar Tunesië.
Voorafgaand aan de reis hadden we dit jaar sponsoractiviteiten georganiseerd en ons verdiept in de Tunesische cultuur;
lees verder

Verslag uit Tunesie

Na een periode van maandenlange voorbereiding vertrok 1 juli 2003 een nieuwe groep jongeren voor drie weken naar Tunesië. Na twee en een half uur vliegen kregen ze een warm onthaal, het was namelijk minstens 45C. Eerst maar even een dagje acclimatiseren dus.lees verder

De Stroom

Ik werkte al geruime tijd als leerkracht op de Maurice Maeterlinckschool, een school voor kinderen met een meervoudige handicap. Onze school zou zich in het kader van een project in Tunesië voor het oprichten van een soortgelijke school in El Kef inzetten. In 1992 vroeg m’n directeur Johan Taal me, of ik de leiding van dit project op me wilde nemen. In eerste instantie heb ik “nee” gezegd. Het overviel me; ik wist niet wat het inhield en wat van me verwacht werd. Ik kreeg toen het advies eens met andere directeuren te gaan praten die in het project meewerkten. Die gesprekken bevielen me eigenlijk ook niet zo. Het ging me te langzaam en er gebeurde te weinig in praktische zin.lees verder

reis naar Kef

Op 17 juli stonden we dan eindelijk verwachtingsvol klaar op Schiphol. Na een reeks van voorbereidingssamenkomsten en veel inspanning begon de trip met het vliegtuig naar Monastir, vanwaar we per bus verder gingen naar Sousse en El Kef. lees verder

Tuneise: een reis om nooit te vergeten!

Dit jaar ging voor de derde keer een groep jonge mensen naar El Kef voor een werkvakantie. De groep bestond uit achttien jonge mensen.lees verder
Oct 2012
Jul 2012
Jul 2011
Jun 2011
Aug 2010
Jul 2010
Jul 2009
Jun 2009
Oct 2008
Jul 2008
Aug 2007
Oct 2006
Aug 2006
Apr 2006
Sep 2005
May 2005
Dec 2004
Jul 2003
Jan 2002
Jul 2001
Aug 1999

© 2013 Les Oiseaux Bleus Contact Me