Les Oiseaux Bleus

Geeft vleugels aan de hoop

Dag Kef

Vrijdag 16 juli
Vandaag is het zover dat wij het centrum El Wifek in El Kef moeten verlaten. Voor sommige is dit een opluchting aangezien de afgelopen twee dagen het water was afgesloten en de grondwaterpomp het begeven heeft.

Vrijdag 16 juli
Vandaag is het zover dat wij het centrum El Wifek in El Kef moeten verlaten. Voor sommige is dit een opluchting aangezien de afgelopen twee dagen het water was afgesloten en de grondwaterpomp het begeven heeft. De twaalf gebruinde jongeren (niet door de zon, maar door het niet kunnen douchen) vertrekken naar Sidi Thabet. Gelukkig werd de reis comfortabel door de aanwezigheid van airco in de bus. Dat was op de weg naar Kef wel anders. Ook werden wij door Ans geattendeerd op het geweldige uitzicht en landschap van Tunesië, wat het overgrote deel van de groep links heeft laten liggen, om even bij te komen van een paar zware dagen in het centrum El Wifek.

Onderweg naar Sidi Thabet...
In Sidi Thabet staat een, door de staat beheerd weeshuis voor kinderen met een meervoudige handicap. In dit weeshuis/centrum zullen wij komende week diverse werkzaamheden verrichten.
Bij aankomst staan de kinderen klaar om de groep gedag te zeggen en ook ziet de groep vele bekende begeleiders van het vakantiekamp. Wij werden onthaald met wat te drinken en een paar mooie woorden van dank van de directrice die het volste vertrouwen in de groep heeft en in de werkzaamheden die zullen komen. Ook een rondleiding door het mooie centrum ontbrak niet aan deze ochtend. Een nieuw blok is dit jaar gebouwd en een tweede staat op het programma. In het nieuwe aangebouwde blok zal er voor de kinderen een door ons ingerichte relax/speel ruimte gecreëerd worden. Deze ruimte is tevens bedoeld voor therapie.

Na de lunch is het middag programma tot op zekere hoogte vrij. Er moet gebrainstormt worden voor de inrichting van de speelruimte en om die reden vertrekt de hele groep naar de Bricorama. Dit is een grootte bouwmarkt/woonmarkt waar allemaal accessoires te koop zijn voor de inrichting. Mooie dingen genoeg dus, om er een geschikte ruimte van te maken.

Zaterdag 17 juli
Vandaag starten de werkzaamheden in het centrum. Een aantal dingen lopen door elkaar heen. Zo dient de stal van de paarden zo te worden gedecoreerd dat deze gebruikt kan worden voor de therapieën. Dit kan op diverse manieren b.v. door de namen van de dieren op de staldeuren te schrijven, maar ook door afbeeldingen van de dieren aan te brengen op de muren.
Nadat het materiaal gekocht is gaat het overgrote deel van de groep vol goede moed aan de slag met de stallen. Alle muren worden voorzien van een nieuwe onderlaag, zodat wanneer deze droog is begonnen kan worden met het aanbrengen van de decoraties.
De rest gaat terug naar de Bricorama voor het aanschaffen van de spullen die benodigd zijn voor de speelruimte. Mooie dingen zijn gekocht en iedereen, ook het personeel van het centrum, is razend enthousiast. Niemand kan wachten totdat de kamer af is. Vele maanden van voorbereiding en nu mogen we eindelijk echt onze handen laten wapperen wat betreft de speelkamer!

Zondag 18 juli, een ontspannings dag!
Vandaag zijn we een dag vrij en met een groot deel van de groep naar de medina (markt) in Tunis geweest. Hier hadden we de tijd om nog souvenirs te kopen, gelukkig hadden we 2 Tunesiërs mee die voor ons 
embaressed_smile konden afdingen regular_smile

Nadat we terug waren van de medina is een deel van de groep wat gaan rusten en een ander deel is naar een dichtbij (30 minuten lopen) gelegen park gegaan om daar gezellig te gaan zitten.

Morgen weer lekker aan de slag!

We hebben er zin in!!

Groetjes Rosanne en Pieter

Oct 2012
Jul 2012
Jul 2011
Jun 2011
Aug 2010
Jul 2010
Jul 2009
Jun 2009
Oct 2008
Jul 2008
Aug 2007
Oct 2006
Aug 2006
Apr 2006
Sep 2005
May 2005
Dec 2004
Jul 2003
Jan 2002
Jul 2001
Aug 1999

© 2013 Les Oiseaux Bleus Contact Me