Les Oiseaux Bleus

Geeft vleugels aan de hoop

Woensdag

Daar aangekomen, alle kinderen gedragen en begeleid naar zee. De kinderen vonden het geweldig, al durfde niet iedereen meteen de zee in.

Daar aangekomen, alle kinderen gedragen en begeleid naar zee. De kinderen vonden het geweldig, al durfde niet iedereen meteen de zee in.
 
'Praktische info': We zetten een stuk zee af met een lint. En om de zoveel meter staat daar iemand die de kinderen binnen het lint in de gaten houdt. Achter het lint staat Ans met een fluitje om 'subtiel' met ons te communiceren. Ook staan er mensen op het strand die verantwoording dragen. Kortom, we dragen de verantwoordlijkheid met z'n allen!
 
....Okee, verder met ons verhaal!
 
We spelen met de kinderen in zee. Lekker elkaar natspatten, ook de kinderen die erg beperkt zijn laten ontspannen in zee door veiligheid te bieden en de 'grote' jongens krijgen zwemles achter de lijn.
 
Na het zwemmen stappen alle kinderen bezand en wel terug in de bus. Eenmaal terug begint het 'doucheritueel'. Dit werkt als een lopende band. De een erin en de andere eruit.
 
Praktische info: De rolstoelers worden altijd eerst gedaan, omdat er beperkt warm water is en de rolstoelers een lagere weerstand hebben.
 
.... Okee, verder met ons verhaal!
 
Na het douchen is het tijd voor de eerste warme maaltijd van vandaag. Dit is rond 13.00 a 13.30. Hierbij worden de woorden: 'GHOEL' en 'MANCHE' geroepen.
We helpen de kinderen met eten als dat nodig is.
 
Na het eten is het tijd voor een Siesta. Deze loopt tot ongeveer 5 uur.
De grote jongens bepalen zelf of ze gaan rusten of niet.
In de siesta hebben een aantal van de jongeren boodschappen gedaan, maar er waren ook een aantal jongeren erg moe en hebben geslapen.
 
Na de Siesta was het tijd voor het middagprogramma. Het groepje 'sport en spel' had groepjes ingedeeld. Ook was er een programma voorbereid met 6 balspelen. Via een doordraai systeem kwam elk groepje bij alle spellen terecht.
Een gezellige middag, waarbij zowel de kinderen als de begeleiders erg fanatiek waren!
 
Na het middagprogramma kregen we rond half 9 onze tweede warme maaltijd. De kinderen waren moe na alle indrukken die ze vandaag op hadden gedaan. Ze werden door ons in bed gestopt. De meeste vielen heerlijk snel in slaap. En na een niet al te lange tijd vielen wij ook in slaap!
 
Een liefste groet,
Rosanne en Sandra H namens de hele groep.

Oct 2012
Jul 2012
Jul 2011
Jun 2011
Aug 2010
Jul 2010
Jul 2009
Jun 2009
Oct 2008
Jul 2008
Aug 2007
Oct 2006
Aug 2006
Apr 2006
Sep 2005
May 2005
Dec 2004
Jul 2003
Jan 2002
Jul 2001
Aug 1999

© 2013 Les Oiseaux Bleus Contact Me