Les Oiseaux Bleus

Geeft vleugels aan de hoop

Kinderen arriveren

Afgelopen dinsdag was het dan zo ver!! Rond twaalf uur zouden de eerste kinderen arriveren . . . . niet veel later werd dit drie uur. Tot overmaat van ramp kregen we ook nog te horen dat een groep kinderen niet kon komen.

Afgelopen dinsdag was het dan zo ver!! Rond twaalf uur zouden de eerste kinderen arriveren . . . . niet veel later werd dit drie uur. Tot overmaat van ramp kregen we ook nog te horen dat een groep kinderen niet kon komen.
 
In spanning zaten we met de groep te wachten op de kinderen. Gelukkig kwamen de andere kinderen wel en om zes uur, half zeven arriveerden drie bussen vol met enthousiaste kindjes. Ze vlogen ons in de armen en na wat knuffels en iets lekkers hebben we de kamers ingedeeld. Al snel was het tijd voor het avondeten. En na nog wat geknuffel en geklets vertrok iedereen naar zn bed.
 
Vantevoren is er een schema gemaakt hoe de dagen met de kinderen er uit zullen zien. Om half 9 aan het ontbijt, dan om tussen half 10 en 10 uur naar het strand toe. Daar lekker zwemmen en spelen met zn allen. Rond een uur of 12 gaan de kinderen weer terug. Daarna al het zand afspoelen onder de douche en weer fris en fruitig kunnen we aan de lunch. Tijdens de lunch vallen een aantal kinderen soms bijna in slaap, dus is het hoogtijd voor de siesta!!
 
Voor na de siesta hebben we eerst iets lekkers en daarna hebben we een animatieprogramma. Elke keer beginnen we met een leuke act, vaak de clownsact van Tom en Werner, en daarna een spelletjescaroussel. Na de spelletjes is er nog tijd om lekker te spelen en om 9 uur is het tijd voor het avondeten. En dan eindelijk (voor ons, de kinderen hebben nog energie genoeg) naar bed! Aan het schema te zien, lijkt het allemaal redelijk goed geordend, maar in werkelijkheid is het een grote chaos. Kinderen die in het rondrennen, shampooflessen leegspuiten, fototoestellen op de grond gooien en elkaar in de haren vliegen.
 
Het is heel leuk om te zien dat iedereen in de groep zich vanaf het eerste moment gelijk verantwoordelijk voelde voor zijn eigen kinderen. Er wordt dan ook vaak gesproken over mijn kind en jouw kind. Een aantal in de groep hadden i.v.m het niet komen van een school geen kind, dit was wel een gemis.
 
Gelukkig zijn er vandaag 6 kinderen bij gekomen die met open armen ontvangen zijn. Nu heeft iedereen zijn handen vol! En daar zijn we dol blij mee.
 
Veel liefs namens de tunesie groep Anne en Suzanne.


Oct 2012
Jul 2012
Jul 2011
Jun 2011
Aug 2010
Jul 2010
Jul 2009
Jun 2009
Oct 2008
Jul 2008
Aug 2007
Oct 2006
Aug 2006
Apr 2006
Sep 2005
May 2005
Dec 2004
Jul 2003
Jan 2002
Jul 2001
Aug 1999

© 2013 Les Oiseaux Bleus Contact Me