Les Oiseaux Bleus

Geeft vleugels aan de hoop

Verslag van onze belevenissen uit Tunesie!

Vandaag hebben we de animatiedag voor Sidi Thabet( een centrum voor meervoudig gehandicapte weeskinderen) voorbereid. We zijn in twee groepen gesplitst, de toneelgroep en de spelletjesgroep. In de toneelgroep zijn we gaan brainstormen over welk verhaal we konden naspelen.

Woensdag:
Aangezien we dinsdag voor het eerst en laatst op internet waren, beginnen we nu met de woensdag. Vandaag hebben we de animatiedag voor Sidi Thabet( een centrum voor meervoudig gehandicapte weeskinderen) voorbereid. We zijn in twee groepen gesplitst, de toneelgroep en de spelletjesgroep. In de toneelgroep zijn we gaan brainstormen over welk verhaal we konden naspelen. We hebben besloten om Sneeuwwitje te doen. Nabil, een van de Tunesische jongeren, verteld het verhaal in het Arabisch en wij spelen het spel. 's Avonds waren we uitgenodigd om bij Lotfi, directeur van het centrum, te gaan eten. Ze waren erg gastvrij en het eten was heerlijk.
 
Donderdag:
Dit was eigenlijk de laatste dag dat we in het centrum echt konden werken. We hebben nu echt de puntjes op de i gezet. Ook zijn er twee muurschilderingen gemaakt. Deze zijn erg leuk en vrolijk geworden.
 
Vrijdag:
Een vrije dag voor ons allemaal. Het was erg warm, dus dat kwam erg goed uit. De mannen moesten om 06.00 op om naar de Hammam te gaan! De vrouwen konden heerlijk uitslapen, wel hebben we 's morgens nog wat schoongemaakt. Daarna zijn wij ook lekker naar de Hammam geweest. 's Avonds zijn we naar Mellegue geweest. Dit ligt aan een mooi, groot meer. Hier hebben we heerlijk gegeten en gedanst. Zaterdag: Vandaag moesten we allen vroeg uit ons bed. We gingen naar Bizerte. Hier zullen we de komende 2 weken verblijven in een jeugdherberg. Na een busreis van 4 uur kwamen we moe en verhit aan. We werden erg hartelijk ontvangen door de directeur en Tunesische jongeren. We kregen een uitgebreide lunch.
 
Zondag:
Vandaag was de grote dag om naar Sidi Thabet te gaan. Na een enerverende busreis, kwamen we aan in het centrum. We werden onthaald met wat te drinken waarna we de feestzaal hebben versierd. Niet lang daarna stroomden de kinderen binnen. Ze waren erg enthousiast en begonnen meteen te dansen. Toen iedereen een plekje gevonden had, zijn wij ons toneelstuk gaan opvoeren. Hier reageerden ze erg leuk op. Na nog wat gedanst te hebben, zijn we onze spelletjes gaan uitvoeren. De kinderen en wij waren moe en voldaan! Wij kregen een rondleiding door het centrum en trakteerden de kinderen op ijs. Hierna werden wij verwend met een uitgebreide lunch, waarna we met de bus weer terug gingen.
 
Tot zo ver ons verslag uit Bizerte!
 
Heel veel liefs, Hanneke en Laura (en de rest)
 


Oct 2012
Jul 2012
Jul 2011
Jun 2011
Aug 2010
Jul 2010
Jul 2009
Jun 2009
Oct 2008
Jul 2008
Aug 2007
Oct 2006
Aug 2006
Apr 2006
Sep 2005
May 2005
Dec 2004
Jul 2003
Jan 2002
Jul 2001
Aug 1999

© 2013 Les Oiseaux Bleus Contact Me