Les Oiseaux Bleus

Geeft vleugels aan de hoop

Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien

Op 24 juli 2004 was het zover. Na maanden van voorbereiding gingen we met een groep van twintig jongeren op weg naar Tunesië.
Voorafgaand aan de reis hadden we dit jaar sponsoractiviteiten georganiseerd en ons verdiept in de Tunesische cultuur;
Tunesiëproject 2004 tekst Linda van der Weide (namens de Tunesiëgroep 2004)

Op 24 juli 2004 was het zover. Na maanden van voorbereiding gingen we met een groep van twintig jongeren op weg naar Tunesië.
Voorafgaand aan de reis hadden we dit jaar sponsoractiviteiten georganiseerd en ons verdiept in de Tunesische cultuur; we hadden onze reisgenoten ontmoet en natuurlijk de reis voorbereid. Ook dit jaar hielpen de Tunesiërs Yassine, Brahim en Imen daaraan mee. De samenwerking is zowel voor ons als voor de Tunesiërs belangrijk.
Na een reis door het binnenland van Tunesië kwamen we aan in El Kef. We sliepen daar in een lyceum. Dit was een nieuwe locatie voor het Tunesiëproject. Er was een grote slaapzaal waar we met z'n allen sliepen en we hadden een grote keuken tot onze beschikking. Het zag er prima uit. De volgende dag zijn we naar het centrum voor gehandicapte kinderen gegaan. Daar zagen we dat het tweede deel van de bouw helaas nog niet klaar was. We hebben toen de koppen bij elkaar gestoken en bedacht, wat we hier de komende drie weken konden betekenen voor de kinderen van het centrum.
Ten eerste hebben we ons beziggehouden met het schoonmaken van het eerste deel van het centrum. Toen dit klaar was, zijn we druk geweest met het schuren, lakken en schilderen van meubelen voor het nieuwe gedeelte van het centrum, het repareren van rolstoelen en het schilderen van hekwerk. Er was genoeg te doen. Tijdens het werk hebben we natuurlijk veel plezier gehad met z'n allen. Ook zijn we tussendoor drie dagen naar Bizerte (een badplaats) geweest - dit was heerlijk - waarna we op bezoek zijn geweest bij Mustapha. Mustapha werkt voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en regelt veel voor het Tunesiëproject. Het was bijzonder om bij hem thuis uitgenodigd te worden. We zijn door hem weer geïnspireerd, waardoor we de dagen daarna er weer tegenaan konden. Het waren drie bijzondere, geslaagde weken, waarin we samen een stukje in de wereld hebben kunnen veranderen: be the change you want in the world!
Tot slot willen we langs deze weg iedereen bedanken die ons gesteund heeft om er in de afgelopen zomer een mooi project van te maken.
Oct 2012
Jul 2012
Jul 2011
Jun 2011
Aug 2010
Jul 2010
Jul 2009
Jun 2009
Oct 2008
Jul 2008
Aug 2007
Oct 2006
Aug 2006
Apr 2006
Sep 2005
May 2005
Dec 2004
Jul 2003
Jan 2002
Jul 2001
Aug 1999

© 2013 Les Oiseaux Bleus Contact Me