Les Oiseaux Bleus

Geeft vleugels aan de hoop

Animatiemiddag in theaterzaal en Tom z'n kakkerlak

Na maandag met veel gejuich op het strand te zijn aangekomen, was het moeilijk om alle kinderen te weerhouden om met kleren en al direct de zee in te rennen.

Na maandag met veel gejuich op het strand te zijn aangekomen, was het moeilijk om alle kinderen te weerhouden om met kleren en al direct de zee in te rennen. Gelukkig lukte ons dat wel. We hebben ons deze ochtend prima vermaakt.
 
Toen iedereen, geheel of niet, ontzand was onder de douche, begonnen we aan de animatiemiddag die door de tunesische begeleiding was georganiseerd in de theaterzaal van de jeugdherberg. Hier werd het publiek ingedeeld in 3 groepen, die moesten proberen de hoogste cijfers te krijgen van de jury, door zo goed mogelijk een aantal spellen te spelen. Zo was er bijvoorbeeld een playbackwedstrijd, van elk team werden er 2 kinderen naar voren geroepen om een liedje te playbacken. Ook moesten er kinderen zo snel mogelijk worden omwikkeld met wc-papier (zie foto Hiba), rolstoelers deden een ballonnenrace, waarbij ze alle ballonnen kapot moesten maken en nog veel meer leuke spellen. De kinderen waren heel enthousiast over de animatiemiddag, dit was ook te merken toen we in de pauze gingen dansen op muziek en iedereen in no-time de dansvloer onveilig maakte. Ook de rolstoelers en kinderen die anders meer op de achtergrond blijven deden vrolijk mee.
 
De volgende morgen was het tot onze grote verbazing bewolkt, na weken van stralend weer. Toen we in de zee zaten, hoorden we het donderen in de verte en besloten we voor de veiligheid terug te gaan naar de jeugdherberg.
 
De kleding die we van verschillende mensen uit Nederland hadden gekregen werden deze middag gepast en uitgedeeld. De kinderen waren hier allemaal heel blij mee, Annabel en Werner werden zelfs bijna doodgeknuffeld door Beligh, omdat hij dolgelukkig was met zijn nieuwe sandalen.
 
Deze avond werd het G-blok opgeschrikt door een gil uit Ans haar kamer. Tom sprong wijdbeens uit de deuropening omdat een kakkerlak zijn broek in was gelopen. Hierna durfde niemand meer Ans haar kamer in.
 
Veel liefs en groetjes namens de Tunesiëgroep, Jeannette en Jurriaan


Oct 2012
Jul 2012
Jul 2011
Jun 2011
Aug 2010
Jul 2010
Jul 2009
Jun 2009
Oct 2008
Jul 2008
Aug 2007
Oct 2006
Aug 2006
Apr 2006
Sep 2005
May 2005
Dec 2004
Jul 2003
Jan 2002
Jul 2001
Aug 1999

© 2013 Les Oiseaux Bleus Contact Me