Les Oiseaux Bleus

Geeft vleugels aan de hoop

Het feest kan beginnen!

Afgelopen dinsdag kwamen de kinderen aan om 16.30. We hadden een groot feest met muziek, limonade en koekjes. Toen iedereen er dan uiteindelijk was zijn we heerlijk gaan eten. Iedereen was doodop dus ze lagen zonder moeite zo in bed.

Hallo allemaal !!!

Hier een berichtje over hoe het er tot nu toe voor staat.

Afgelopen dinsdag kwamen de kinderen aan om 16.30. We hadden een groot feest met muziek, limonade en koekjes. Toen iedereen er dan uiteindelijk was zijn we heerlijk gaan eten. Iedereen was doodop dus ze lagen zonder moeite zo in bed.

Woensdag zijn we de dag begonnen om 7 uur. Na een heerlijk ontbijtje naar het strand (Bhaar op z'n Arabisch) gegaan. Na een tijdje lekker zwemmen zijn we terug gegaan om te douchen. Dit duurde natuurlijk omdat het de eerste keer was redelijk lang. Toen we dan toch eindelijk klaar waren en naar de lunch snelden bleek dat deze nog even op zich liet wachten. Zoals sommigen wel kunnen begrijpen vielen een aantal tijdens de lunch dus al bijna in slaap.

Na een heerlijke siësta was het tijd voor de dagelijkse opening van het middagprogramma. We hebben dit jaar het thema "Feest". Elke dag zijn er een aantal kinderen "jarig" en krijgen ze een beker cadeau die in Nederland door enthousiaste mensen zijn beschilderd. Daarna zijn we spelletjes gaan spelen. We hebben T-shirts gekleurd en geverfd, rolstoelrace en estafette gelopen en nog een heleboel meer. Om 20.30 konden we eten en daarna weer lekker naar bed. Vanaf donderdag ging het allemaal wat anders omdat er dit jaar meer rolstoelers zijn en de leeftijd hoger ligt. Eerst wel weer lekker gaan zwemmen in de zee. Suzanne moest weer zo nodig een van haar lenzen verliezen. Na een mislukte poging heeft ze het zoeken toch maar opgegeven. In de siësta dacht Nabil even lekker te kunnen slapen maar het noodlot sloeg toe. Of hij even kon helpen met de (creatief besmeurde) wc's schoonmaken. Natuurlijk was hij toen heel blij! Na de siësta zijn alle rolstoelers met de bus door Bizerte en omstreken rondgereden. De rest ging lopend naar de markt (Souk) in Bizerte. Na een slopende wandeling was iedereen heel blij dat we weer terug waren. In de avond toen we allemaal naar bed gingen was er weer dat noodlot voor Nabil… zijn eigen WC was ook heel creatief versierd. Oooh wat waren ze blij, die Nabil en Mark. Dus opnieuw gewapend met latex handschoentjes, vochtige doekjes en schoonmaakmiddel gingen ze de strijd aan. Gelukkig hadden we frietjes gegeten dus ze waren een stuk vrolijker dan voor het eten. Om de pijn te verzachten zijn er voor iedereen Crêpes gehaald. Toen kon iedereen naar bed met een glimlach. Vandaag (vrijdag) hebben de Tunesische begeleiders de spelletje georganiseerd. We hadden ballonnen prikken en dan mochten ze in een bak met water en zand grabbelen voor een cadeautje (tandenborstels, chocola en meer). Iedereen was blij met de cadeautjes en hebben deze ook overal mee naartoe lopen slepen om te laten zien.

Hopelijk zijn jullie zo voorlopig genoeg op de hoogte. Tot binnenkort!!!

Nabil en Daphne (namens de groep).


Oct 2012
Jul 2012
Jul 2011
Jun 2011
Aug 2010
Jul 2010
Jul 2009
Jun 2009
Oct 2008
Jul 2008
Aug 2007
Oct 2006
Aug 2006
Apr 2006
Sep 2005
May 2005
Dec 2004
Jul 2003
Jan 2002
Jul 2001
Aug 1999

© 2013 Les Oiseaux Bleus Contact Me