Les Oiseaux Bleus

Geeft vleugels aan de hoop

Kinderkamp in volle vaart

De kinderen zijn hier nu vijf dagen en ze hebben het fantastisch naar hun zin. Sommige van hen hadden nog nooit eerder de zee gezien en ze zijn er nu helemaal gek van.

De kinderen zijn hier nu vijf dagen en ze hebben het fantastisch naar hun zin. Sommige van hen hadden nog nooit eerder de zee gezien en ze zijn er nu helemaal gek van.
 
‘s Morgens na het ontbijt rijdt onze chauffeur Taufik twee keer op en neer naar het strand. Eerst met de materialen - zoals luchtbedden, zwembandjes, brancard, parasols en opblaasboot – en de rolstoelers plus de sterke mannen om alles en iedereen door het hete zand naar de branding te sjouwen. Met afzetlint zetten we elke morgen een stukje zee af waarbinnen de kinderen mogen zwemmen en spelen. Tegen de tijd dat ook de tweede groep is gearriveerd mogen de kinderen de zee in.
 
Drie keer gaan de kinderen zwemmen met daar tussenin steeds een drink- of eetpauze. Na een uurtje of twee gaat iedereen in dezelfde volgorde weer in de bus, op naar de jeugdherberg om daar lekker te douchen.
 
De laatste dagen was het wel wat rustiger op het kamp, want verscheidene van ons lagen ziek op bed. Een virus was over ons neergedaald en omstebeurt werden we geveld.
 
Natuurlijk waren we allemaal ook heel blij met de kakkerlakken op ons terrein, die vanuit de wc en putjes onze kamers binnendringen. Dankzij hen kunnen de jongens onder ons hun heldhaftige gedrag vertonen. De meeste kakkerlakken zijn vernietigd met behulp van aanstekers en gif. Kakkerlakken hebben namelijk de fijne eigenschap heel veel eitjes te leggen op het moment dat je ze doodtrapt dus dat is geen optie. Maar wij blijven positief.
 
Gelukkig zijn we zo ongeveer allemaal weer beter en heeft het meeste ongedierte inmiddels afscheid van ons genomen, dus we gaan er met de kinderen nog even vier dagen tegenaan, totdat ze ons donderdag weer gaan verlaten.
 
De spelletjesmiddag is een vast onderdeel, waarbij de kinderen onder andere zaklopen – met of zonder rolstoel – elkaar nat gooien met waterbalonnen, muziek maken, dansen, schminken of geschminkt worden, sokpoppen maken, voetballen, of gewoon lekker kleuren.
 
Gisteren hebben we de kids verrast met een uitje, de jongsten gingen naar een speeltuin, de rolstoelers maakten een bustrip door de omgeving van Bizerte en de rest is gaan shoppen op de markt. Alle drie de groepen hebben erg genoten, en we (vooral de begeleiding) waren erg blij met ons bed.
 
Groeten namens de hele groep, Tinka, Hugo en Tim.


Oct 2012
Jul 2012
Jul 2011
Jun 2011
Aug 2010
Jul 2010
Jul 2009
Jun 2009
Oct 2008
Jul 2008
Aug 2007
Oct 2006
Aug 2006
Apr 2006
Sep 2005
May 2005
Dec 2004
Jul 2003
Jan 2002
Jul 2001
Aug 1999

© 2013 Les Oiseaux Bleus Contact Me