Les Oiseaux Bleus

Geeft vleugels aan de hoop

Telefonisch verslag disndag

Na een goede vlucht blijk bij aankomst dat er 5 koffers weg waren. 3 met materiaal zoals luiers. En de koffer van Brian en Miranda. Na een half uur bij de bagageband staan wachten hebben ze toch besloten weg te gaan en werden hartelijk ontvangen door een leuke groep Tunesiërs.

Zaterdag vertrok het vliegtuig na 1,5 uur vertraging.

Na een goede vlucht blijk bij aankomst dat er 5 koffers weg waren. 3 met materiaal zoals luiers. En de koffer van Brian en Miranda. Na een half uur bij de bagageband staan wachten hebben ze toch besloten weg te gaan en werden hartelijk ontvangen door een leuke groep Tunesiërs.

Bij aankomst in de accommodatie konden ze hun ogen niet geloven. De locatie is heel mooi. Ze hoorde dat het de beste van Tunesië is. Er waren bijvoorbeeld 5 tuinmannen aan het schoonmaken. De groep heeft heel snel gegeten en is toen gaan slapen.

De volgende dag ging de groep naar Sidi Thabet, een weeshuis voor meervoudig gehandicapte kinderen. Op weg daarnaar toe was het best spannend want: waar kom je terecht en wat is de situatie waarin je de kinderen vind. Bij aankomst viel het behoorlijk mee. Het was heel leuk en de sfeer was goed. Snel even het toneelstukje gerepeteerd en daarna opgevoerd voor alle kinderen. Ook is het groepslied “Together We can change the world” www.youtube.com/watch gezongen. Hierna barstte de kinder-disco los.
Rond 17:30 uur ging de groep moe en voldaan terug. De rit was wel spannend aangezien de chauffeur een snelheid record wilde breken en met 140 km/h over de weg scheurde.

Maandag was een rustdag. De groep heeft het strand verkent. Het kamp voorbereid en elkaar beter leren kennen. De koffers zijn ook weer terecht gekomen waar iedereen heel blij mee was. Verder heeft Ernst Jan pech gehad. Tijdens een val op de grond (door stoeien met de andere jongens) heeft hij een klein scheurtje in zijn arm waardoor hij nu in het gips zit.

Vandaag (dinsdag) zijn de dagactiviteiten voorbereid. Doordat er voldoende tijd is wordt het kamp beter dan ooit voorbereid. Verder lekker relaxed gehad met aan het eind van de dag een vergadering om alles goed door te spreken. Het begint nu echt te voelen dat je het met elkaar moet doen.

De kinderen komen morgen in 3 fases aan. De eerste (Tarek en Gera) komen aan in de ochtend en de laatste groep rond 17:00 uur. In totaal komen er 42 kinderen. Een grote groep kinderen dus. Gelukkig taan er dit jaar ook veel Tunesische begeleiding mee.

De groep hoopt dat het binnenkort wel lukt om een internet verbinding te krijgen.

Oct 2012
Jul 2012
Jul 2011
Jun 2011
Aug 2010
Jul 2010
Jul 2009
Jun 2009
Oct 2008
Jul 2008
Aug 2007
Oct 2006
Aug 2006
Apr 2006
Sep 2005
May 2005
Dec 2004
Jul 2003
Jan 2002
Jul 2001
Aug 1999

© 2013 Les Oiseaux Bleus Contact Me