Les Oiseaux Bleus

Geeft vleugels aan de hoop

We hebben internet!

We hebben internet !!
De kinderen zijn er alweer 2,5 dag en even voor jullie beeldvorming:

Eindelijk is het dan zover ! Eindelijk is het dan zover ! 
We hebben internet !!
De kinderen zijn er alweer 2,5 dag en even voor jullie beeldvorming:
De dagindeling die we (zoveel mogelijk) elke dag aanhouden :
(08 :30) - Opstaan en ontbijt
(09 :30) - Strand
(12 :00) - Douche, eten en Siesta
(17 :00) - Animatieprogramma
(21 :00) - Eten en naar "bed"
Voor velen is het kamp de eerste keer en ook voor de rest is dit jaar een extra interessant jaar vanwege vele veranderingen (nieuwe locatie en school), Daarom hieronder in het kort de uitdagingen van de afgelopen dagen op een rij (aangezien we positief zijn ingesteld en niet denken in problemen).

Uitdaging no 1
: De kamerindeling, allebei de scholen hadden hun eigen visie over de kamerindeling. Daarnaast hadden ze voor het gemak andere kinderen meegenomen dan vooraf aangegeven was. Gelukkig kwamen Pieter en Sandra na veel onderhandelen eruit.

Uitdaging no 2: Na de gebruikelijke luizeninspectie bleek de nieuwe school helemaal onder te zitten . . . .
Dat betekende heel veel luizenpluizen en haren wassen, alle tassen en beddengoed wassen . . . .
En dan ook nog proberen uit te leggen wat en waarom we dat allemaal doen! (Een echte Tunesische chaos dus!)
Op dag twee hebben we de grootste luizenbollen een knipbeurt gegeven, dit zijn nu de mooiste (en schoonste) kinderen van het zomerkamp !

Uitdaging no 3: Na het luizenpluizen hebben we heerlijk gegeten. Alleen genoten de scholen zo erg van hun eten (vooral isabella genoot er gigantisch van) waardoor niemand luisterde naar de kamerindeling ! Die hebben we dus achteraf besproken, waarna we de kinderen aan de hand mee naar de kamers konden nemen. Voor ons was het al lang bedtijd maar voor sommige kinderen was er eerst nog even een rookpauze !

Uitdaging no 4: Toen de kids dan eindelijk in bed lagen, gingen de verzorgers in de gang alle kleding uitzoeken. Dit ging gepaard met een boel geklets en veel licht, waardoor er nog lang herrie was in de F-side en G-spot (voor de oudgedienden: er is weer een f- en g-blok op de nieuwe locatie). Op zich niet erg, ware het niet dat de eerste kinderen bij het opkomen van de zon (uur of vijf) opstonden, gingen douchen en aankleden (vooral voor Isabella is douchen een luxe die ze graag willen gebruiken). Maar goed dit ging ook weer gepaard met een heleboel herrie ! Dat was voor ons als Nederlanders dus een kort nachtje.. Inmiddels hebben we wat afspraken gemaakt en nacht 2 ging een stuk soepeler en stiller !

Uitdaging no 5 (de laatste tot nu toe): Na een heerlijke ochtend op het strand te hebben doorgebracht kwamen we terug bij het center, precies op dat moment dachten 2 loodgieters het e.e.a. te kunnen vervangen in de badkamers. Gelukkig deed 1/3e van de douches het nog, waardoor we met een klein beetje chaos toch iedereen gewassen kregen.

Lief thuisfront ,

Gelukkig hebben we hier niet alleen met uitdagingen te maken ! Gisterochtend zijn we voor het eerst met alle kids in colonne naar het strand gegaan.


Even voor de beeldvorming: de kinderen die moeilijk of niet kunnen lopen gingen in het busje vast vooruit, de rest ging hand in hand de 200 meter naar het strand lopen. Daar moesten we een behoorlijk duin over, wat bij de 1 iets makkelijker ging als bij de ander (zowel bij de kinderen als de begeleiding wink_smile Maar toen we dan boven op het duin stonden, was dat allemaal de moeite waard. De gezichten van (vooral) de nieuwe kinderen straalden van verbazing en enthousiasme. Voor het eerst naar het strand ! Begrijpelijk dat wij een super ochtend hadden !

Ook na de si
ësta hebben we een geweldig 1e animatie programma gedraaid. Onder leiding van Amarens en Laura (en begeleiding van de rest) hebben de kinderen lekker hun eigen tasje (die ze aan het eind van het kinderkamp gevuld mee naar huis krijgen) en kleurplaten versierd. Dit was echt even een "zen" voor hen en voor ons. Echt een goede afwisseling na het hectische begin van het kamp.

Vanochtend merk je dan ook dat de scholen hun ritme beginnen te krijgen omdat ze weten waar ze aan toe zijn. Ook zijn we heel erg blij met de inspanningen die de scholen zelf leveren. Zo heeft de directeur van Isabella zijn eigen luizen-plan opgesteld voor de geluizde kinderen. Siti Thabet help ons bijvoorbeeld met wassen, tafel dekken ed.

Kortom we hebben het heel erg naar onze zin en elke dag is voor ons een feestdag (vooral omdat we
AL 3 VERJAARDAGEN hebben gehad, Hoera voor Renate, Rianne en Hamza !!
De foto's sturen we jullie zo snel mogelijk op !

Liefs namens de groep,
Ernst Jan en Rianne


Oct 2012
Jul 2012
Jul 2011
Jun 2011
Aug 2010
Jul 2010
Jul 2009
Jun 2009
Oct 2008
Jul 2008
Aug 2007
Oct 2006
Aug 2006
Apr 2006
Sep 2005
May 2005
Dec 2004
Jul 2003
Jan 2002
Jul 2001
Aug 1999

© 2013 Les Oiseaux Bleus Contact Me